Skip to main

Hoe werkt een hangende bio ethanol haard?

Een hangende bio ethanol haard werkt door het verbranden van bio ethanol brandstof, gemaakt uit biologische bronnen zoals suikerriet en maïs. Deze haarden hebben geen schoorsteen nodig, omdat ze een schone verbranding hebben die minimale emissies produceert. Dit betekent dat er geen rook, roet of as is. De vlam kan direct worden aangestoken en gedoofd, wat een handige en efficiënte warmtebron biedt.

Hoe installeer je een hanghaard bio ethanol?

De installatie van een bio ethanol hanghaard hangt af van het type haard en de specifieke vereisten van het model. Over het algemeen omvat de installatie het bevestigen van de haard aan een stevige muur of plafond met bevestigingsmaterialen. Onze collega’s zijn professionele monteurs die ervoor zorgen dat de installatie vlekkeloos en veilig gebeurt, zoals de fabrikant het voorschrijft.

Is een hangende bio ethanol haard veilig in gebruik?

Hangende bio ethanol haarden zijn over het algemeen veilig in gebruik als ze correct worden gehanteerd. Ze produceren geen rook over schadelijke damp, dit maakt ze uitermate geschikt voor binnenshuis. Natuurlijk is het belangrijk om altijd de richtlijnen te volgen, zoals het niet bijvullen van de haard, terwijl deze aan is of heet is. Tevens is het van belang om de hangende bio ethanol haard op een veilige afstand van brandbare materialen te plaatsen.

Hoe onderhoud ik een hangende bio ethanol haard?

Het onderhoud van een bio ethanol haard is relatief eenvoudig. De belangrijkste onderhoudstaken zijn het regelmatig schoonmaken van de brander en de omliggende oppervlakken om eventuele resten of morsen te verwijderen. Het is ook belangrijk om de bio ethanol tank te controleren op lekken en de haard schoon en droog te houden wanneer deze niet in gebruik is.

Wat zijn de kosten van het gebruik van een hangende bio ethanol haard vergeleken met andere haarden?

De kosten van het gebruik van een bio ethanol haard variëren, afhankelijk van de prijs van de bio ethanol brandstof en het verbruik van de haard. Over het algemeen zijn bio ethanol haarden duurder in gebruik dan traditionele hout- of gashaarden vanwege de prijs van de bio ethanol. Echter, ze bieden het voordeel van een gemakkelijke installatie en onderhoud, en de flexibiliteit om ze in bijna elke kamer te plaatsen zonder de noodzaak van een schoorsteen of gasaansluiting.

Verschillende soorten bio ethanol hanghaard

Hangende bio ethanol haarden worden bevestigd aan het plafond of aan de muur.

Een hangende bio ethanol haard met plafondbevestiging dient vaak als opvallend centraal element in de ruimte. Dit geeft een uniek en modern effect. De Cocoon Fires Aeris Hangend is een prachtig voorbeeld van zo’n haard. Deze haard heeft prachtige moderne vormen en is eenvoudig aan het plafond te installeren.

Een hangende bio ethanol haard met muurbevestiging bespaart ruimte, maar zorgt wel voor die heerlijk sfeer die jij wil creëren met een haard. De Cocoon Fires Vellum Wall Mounted is een haard die beschikt over een opslag van 1,5 liter en verbruikt 0,3 liter bio-ethanol per uur waardoor je tot 5 uur lang van een brandend vuur kunt genieten.

Meer informatie over hangende bio ethanol haarden?

Hangende bio ethanol haarden zijn prachtig voor binnen aan de muur of als eyecatcher aan het plafond. Bio ethanol is een brandstof die steeds vaker wordt gekozen. Heb jij nog vragen over hangende bio ethanol haarden? Dan staan onze specialisten voor je klaar om al deze vragen te beantwoorden. Onze specialisten weten ook alles over bio ethanol vrijstaande haarden, inzethaarden en inbouwhaarden.

Afspraak maken