Skip to main

Wat is een inbouw bio ethanol haard?

Een inbouw bio ethanol haard gebruikt bio ethanol als brandstof. Deze haarden vereisen geen schoorsteen of ventilatie, omdat bio ethanol schoon brandt. Hierdoor zijn ze flexibel in huis te plaatsen. Ze bieden een realistisch vlambeeld zonder rook, as en geuren die gepaard gaan met traditionele haarden.

Hoe installeer je een inbouw bio ethanol haard?

De installatie van een inbouw bio ethanol haard vereist het plaatsen van de brander in  een nis of opening. Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is en houd rekening met brandveiligheidsvoorschriften. Volg altijd de specifieke instructies van de fabrikant, aangezien installatie-eisen kunnen variëren per model. Laat een inbouw bio ethanol haard altijd installeren door een gecertificeerd bedrijf. Zo heb jij altijd garantie mocht er wat onjuist zijn.

Zijn er speciale voorschriften of vergunningen nodig voor het installeren van een inbouw bio ethanol haard

In de meeste gevallen zijn er voor bio ethanol haarden geen specifieke voorschriften of vergunningen vereist, omdat ze geen rookkanaal of schoorsteen hebben. Het is echter altijd raadzaam om de lokale bouwvoorschriften te controleren voor eventuele specifieke eisen of beperkingen in je woning.

Hoe onderhoud je een inbouw bio ethanol haard?

Regelmatig onderhoud van een bio ethanol haard omvat het schoonmaken van de brander en het controleren op lekkages. Gebruik een vochtige doek om de buitenkant en het glas te reinigen. Zorg ervoor dat de haard volledig afgekoeld is, voordat je met het onderhoud begint. Controleer ook regelmatig de brandstoftoevoer en - opslag.

Er komt amper geur of rook vrij bij het gebruik van een bio ethanol haard. Om dit te behouden is het van belang om regelmatig onderhoud te plegen. Een vuile inbouw bio ethanol haard kan een lichte toename van geur en soms een minimale rookproductie produceren.

Verschillende bio ethanol inbouwhaarden

Wij bieden verschillende soorten bio ethanol haarden. Een prachtige doorkijk bio ethanol haard is populair als roomdivider tussen eetkamer en woonkamer. Een doorkijk bio ethanol haard brengt sfeer en warmte met zich mee. Tevens is deze roomdivider eenvoudig te installeren doordat er geen rookkanaal nodig is. Wil jij een gezellige hoek creëren in je woonkamer? Dan valt de keuze vaak op een driezijdige bio ethanol haard.

Grote collectie inbouw bio ethanol haarden

Als jij op zoek bent naar een kwalitatief uitstekende én scherp geprijsde kachel, dan zit je helemaal goed bij ons. Elk type huiskamer maakt een haard comfortabel en gezellig. Je kunt kiezen uit honderden kachels en haarden en natuurlijk ook voor kwalitatief prima brandstof. In ons assortiment kachels zijn alle topmerken vertegenwoordigd.

Afspraak maken