Skip to main

Elektrische haard met het levendige vlammenspel

Elektrische haarden zijn tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van houtkachels. Met het levendige vlammenspel en het geluid van knisperend hout zorgt dit voor de juiste beleving. Elektrische haarden geven van nature geen warmte af. Ze zorgen oorspronkelijk alleen voor een realistisch vuurbeeld. Maak de gehele ervaring compleet en installeer een ingebouwd verwarmingselement in je elektrische haard.

Eenvoudig een nieuwe warme sfeer in huis

Staat er een prachtige ouderwetse open haard te verstoffen in jouw woonkamer? En wil je deze openhaard nieuw leven inblazen? Dat kan met een inbouwhaard, deze kan makkelijk geplaatst worden in bestaande schouwen. Door de compacte vorm van deze haarden schuif je de haard eenvoudig in een bestaande schouw, je hebt alleen een stopcontact nodig en de haard werkt.

Voordelen van een elektrische inbouwhaard

Het enige wat jij nodig hebt om jouw elektrische inbouwhaard te laten werken is een stopcontact. Dat stopcontact zorgt voor  een heerlijk knisperend vlammenspel, wat niet te onderscheiden is van een echte houtkachel. Met een warmte element kun je zelfs de warmte van het knisperende hout voelen. Een warmte element is geen standaard in de wereld van elektrische haarden en wordt vaak als extra feature toegevoegd. Elektrische haarden dienen oorspronkelijk als sfeermaker, niet als warmtebron.

Elektrische inbouw- / inzethaarden leveren een sfeervol vuurbeeld op, waarmee je extra sfeer in huis haalt. Een elektrische haard heeft geen ontbranding, waardoor er geen echt vuur is en er geen echte vlammen zijn. Dit betekent dat er geen rookgassen vrijkomen en dat er voor een elektrische haard geen rookkanaal nodig is.

Eigenschappen van een elektrische inbouwhaard

Inbouwhaarden kunnen worden geplaatst in een nieuwe schouw en worden hier volledig ingebouwd. Hierdoor kan een elektrische inbouwhaard niet zonder breekwerk worden verwijderd. Heeft jouw elektrische haard onderhoud nodig? Dan is dit geen probleem en zeer eenvoudig. Alle standaard onderhoudswerkzaamheden kunnen bij vele elektrische inbouwhaarden eenvoudig via de deuropening worden gedaan. Maak keuze uit verschillende vuuraanzichten zoals front, tweezijdig, driezijdig, doorkijk of een open vuur.

Soorten elektrische inbouwhaarden

Met elektrische inbouwhaarden heb je veel verschillende keuzes en soorten. Een voorbeeld hiervan is dat je kunt kiezen tussen verschillende vuuraanzichten zoals front, tweezijdig, driezijdig, doorkijk of een open vuur. Daarnaast zijn er verschillende soorten merken waar je uit kunt kiezen. Creëer een betere wereld voor de volgende generatie met de duurzame haard DruVirtuo of ga voor de high-tech design haard, de Kalfire E-one. Bekijk ook eens de nieuwe elektrische haard van de Element4 club serie, de Element4 club 100E. Deze haard is onder andere voorzien van een indrukwekkend vlammenspel en een ingebouwde verwarming.

Vragen over elektrische inbouwhaarden?

Onze specialisten in Halle, Duiven en Rietmolen weten alles op het gebied van elektrische inbouwhaarden. Mocht je vragen hebben over andere haarden zoals gashaarden, pelletkachels of houtkachels, dan staan onze specialisten natuurlijk ook altijd voor je klaar. Bel ons op 0341-631741 of stel je vragen aan onze adviseur in onze showrooms.

Afspraak maken