Skip to main

Onderhoud door een gediplomeerd haarden- en kachelbedrijf

Is jouw gashaard toe aan onderhoud? Dan ben je bij De Heide Smid aan het juiste adres! Met een team van ervaren en toegewijde servicemonteurs zorgen wij ervoor dat jouw gashaard optimaal en naar behoren blijft branden.

Wildenborg 12

Wat houdt een onderhoudsbeurt in:

De servicemonteur voert een complete controle uit van de gashaard. Hij let hierbij vooral op de belangrijke onderdelen, zoals de thermokoppel, waakvlamleiding en ontstekingsmechanisme.

Verder voert de servicemonteur o.a. de volgende werkzaamheden uit:

 • Reinigen en stofvrij maken van binnenzijde

 • Houtstammen en/of stenen stofvrij maken

 • Ruit reinigen.

Mocht de monteur een onderdeel tegenkomen dat vervangen moet worden, overlegt hij dit altijd eerst met de klant en worden de bijkomende kosten voorgelegd.

Wat kun je zelf al doen

Er zijn een tweetal dingen die je zelf al kan ondernemen, zodat je optimaal van je gashaard blijft genieten. Allereerst is het reinigen van de ruit. Raadpleeg hierbij de handleiding van de fabrikant, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bij het schoonmaken kun je het beste gebruik maken van ruitenreiniger.

Het volgende is het vervangen van de batterij. Tijdens een onderhoudsbeurt doet onze servicemonteur dit voor je, maar het is tevens prima zelf uit te voeren. Batterijen die te lang blijven zitten kunnen namelijk gaan lekken. In deze video leggen wij je uit hoe je te werk gaat.

Onderhoud aan je gashaard is belangrijk.

Door regelmatig onderhoud maak je gegarandeerd veilig gebruik van je gashaard. Tevens gaat je gashaard aanzienlijk langer mee dan wanneer deze nooit onderhouden wordt. Tenslotte heb je minder kans op storingen aan de haard.

Door regelmatig onderhoud worden mogelijke storingen voorkomen, bijvoorbeeld het niet meer willen ontsteken. Dit kan komen doordat het ontstekingsmechanisme verstopt raakt. Daarnaast kan door geringe onderhoud de thermokoppel sneller kapotgaan.

Zo gaan wij te werk

De servicemonteur voert tijdens de onderhoudsbeurt een volledige controle uit van de gashaard. Hij let hierbij voornamelijk op de belangrijkste onderdelen. Dit zijn onder andere de thermokoppel, de waakvlamleiding en het ontstekingsmechanisme. Vervolgens wordt de binnenzijde van de gashaard volledig gereinigd en mocht het nodig zijn worden ook de houtblokken nagekeken. Tot slot wordt de ruit schoongemaakt.

Afspraak maken onderhoud gashaard en gevelkachel

De onderhoudspakketten zijn inclusief voorrijkosten en exclusief onderdelen en de montage daarvan. Prijzen zijn inclusief BTW.

Tijdens een onderhoudsbeurt is het verplicht om een CO-keuring uit te voeren, de kosten hiervan bedragen €29,- inclusief BTW. Lees hier meer over de verplichte CO-keuring. 

Buiten een straal van 50km

Wil je weten in welke afstand je van onze locaties woont? Bereken de afstand van een van onze locaties tot je adres.
Bereken vanaf Halle,
Bereken vanaf Duiven,
Bereken vanaf Rietmolen

Algemene gegevens
Als u een bestaande klant bent kunnen wij uw gegevens van uw haard al vinden in ons systeem*
Gegevens haard
Dit kun je vinden op je type plaatje
Onderhoudspakket

Kies hieronder het onderhoudspakket dat van toepassing is op uw situatie.

De onderhoudspakketten zijn inclusief voorrijkosten en exclusief onderdelen en de montage daarvan. Prijzen zijn inclusief BTW.

Tijdens een onderhoudsbeurt is het verplicht om een CO-keuring uit te voeren, de kosten hiervan bedragen €29,- inclusief BTW.

Voeg hierboven foto's toe van het typeplaatje. Het typeplaatje is belangrijk, daarmee kunnen wij zien welke specifieke kachel u heeft en kunnen wij u beter helpen. Het typeplaatje kunt u vinden achter het serviceluik, onder, achter of in de kachel.

Kosten onderhoudspakketten

De onderhoudspakketten zijn inclusief voorrijkosten en exclusief onderdelen en de montage daarvan. Prijzen zijn inclusief BTW.

Buiten een straal van 50km

Wil je weten in welke afstand je van onze locaties woont? Bereken de afstand van een van onze locaties tot je adres.
Bereken vanaf Halle,
Bereken vanaf Duiven,
Bereken vanaf Rietmolen

Breedte glasmaat tot 70cm

Onderhoudspakket A gashaard

 • Tot 50km - €150,-
 • Van 50 tot 75km - €200,-
 • Van 75 tot 100km - €225,-
Breedte glasmaat tot 140cm

Onderhoudspakket B gashaard

 • Tot 50km - €168,-
 • Van 50 tot 75km - €218,-
 • Van 75 tot 100km - €243,-
Breedte glasmaat tot 180cm

Onderhoudspakket C gashaard & tunnelhaard

 • Tot 50km - €191,-
 • Van 50 tot 75km - €241,-
 • Van 75 tot 100km - €266,-
Breedte glasmaat tot 250cm

Onderhoudspakket D gashaard & tunnelhaard

 • Tot 50km - €212,-
 • Van 50 tot 75km - €262-
 • Van 75 tot 100km - €287,-
Open gasvuur

Onderhoudspakket opengasvuur

 • Tot 50km - €133,-
 • Van 50 tot 75km - €183,-
 • Van 75 tot 100km - €208,-

CO - Keuring

 • Verplichte CO-Keuring - €29,-

Lees hier meer over de CO-keuring

Service Monteurs 23

Wildenborg: een gespecialiseerd en ervaren bedrijf in haarden & Kachels.

Wildenborg is een haarden- en kachelbedrijf, opgericht in ? Wij zitten met onze showroom in Rietmolen. In onze showroom hebben we een ruim assortiment aan haarden en kachels.

Met meer dan 50 werknemers en als erkend DE-bedrijf bieden wij het gehele traject aan, van aankoop, tot installatie en service & onderhoud.