Skip to main

Wat is een inbouw gaskachel?

Deze inbouwhaarden op gas zijn haarden die ingebouwd zijn in een wand, muur of voorzien zijn van een ombouw.

Voordelen van een inbouw gaskachel

Een ingebouwde gashaard tal van voordelen:

  • Met een goede en moderne gashaard voldoe je aan de hoogste milieu-eisen en kun je flink wat energie besparen. De vuurvaste steen in het midden van de inbouwhaard houdt namelijk veel warmte vast. Dat zorgt er niet alleen voor dat de behuizing niet te heet wordt, maar bespaart tevens een aanzienlijke hoeveelheid energie. Het rendement is dus groot.

  • Er zijn tal van fraaie design ingebouwde gashaarden verkrijgbaar, die voor veel gezelligheid in huis zorgen. Variatie genoeg!

  • Met een inbouw gaskachel hoef je je geen zorgen te maken over de houtvoorraad. Je hoeft dus geen hout te kloven, op te kopen en / of op te slaan. Dat scheelt een hoop moeite, tijd, geld en ruimte.

  • De gaskachel wordt veel sneller warm dan een houtkachel en het vuur is heel eenvoudig op peil te houden.

  • Een gaskachel heeft nauwelijks tot geen onderhoud nodig. Je hoeft slechts eenmaal per jaar de binnenkant van de kachel schoon te laten maken, that’s it!.

Inbouw gaskachel met open of gesloten systeem

Bij gaskachels kun je een onderscheid maken tussen een open systeem en een gesloten systeem.

Gaskachel met open systeem

Bij een gaskachel met een open systeem wil het niet zeggen dat er geen glasruit aanwezig is. De verbrandingskamer is wel helemaal gesloten. Het gaat hier om de manier waarop de gaskachel wordt voorzien van verse lucht. Bij een gaskachel met een open verbranding wordt de verse lucht voor de verbranding direct uit de ruimte gehaald waar de kachel zich bevindt. Een gaskachel met een open systeem kan niet worden gebruikt in een woning die is voorzien van mechanische ventilatie.

Gaskachel met gesloten systeem

Veel hedendaagse gaskachels zijn voorzien van een gesloten systeem. Hierbij wordt de kachel aangesloten op een afvoer met twee kanalen. De binnenste pijp voert de rookgassen af en de binnenste pijp voert de verse lucht aan. Dankzij dit gesloten systeem is de verbranding efficiënter en het rendement hoger. Voor woningen die mechanisch geventileerd worden is een gaskachel met een gesloten systeem de ideale oplossing, omdat de verse lucht niet uit de ruimte wordt gehaald. Een ander groot voordeel van een gesloten systeem is dat er niet per se een schoorsteen nodig is.

Diversiteit aan modellen

Ons fraaie aanbod ingebouwde gaskachels is ruim opgezet, van topkwaliteit tot scherp geprijsde haarden. Onze collectie is breed samengesteld. Bij ons vind je tal van moderne, klassieke en tijdloze modellen, zodat er altijd wel een exemplaar tussen zit dat past bij jouw smaak. Wat dacht je bijvoorbeeld van de prachtige Bellfires Smart Bell inbouwhaarden, die zijn voordelig geprijsd en de woonkamer een klassieke en warme uitstraling geven? Of bekijk de diverse luxueuze en stijlvolle Element4 Club gashaarden.

Neem contact op voor advies, installatie en onderhoud

Bekijk onze collectie eens en kies jouw favoriete gaskachel uit. Uiteraard kun je bij vragen altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, zodat wij je gratis en eerlijk kunnen adviseren.

Afspraak maken