Skip to main

Onderhoud door een gediplomeerd haarden- en kachelbedrijf

Is jouw pelletkachel aan onderhoud toe? Dan ben je bij De Heide Smid aan het juiste adres! Met een team van ervaren en toegewijde servicemonteurs zorgen wij ervoor dat jouw haard optimaal en naar behoren blijft branden.

LET OP! Wegens de enorme vraag om te komen schoorsteenvegen heeft De Heide Smid momenteel een klantenstop. Klanten van wie wij de schoorsteen al jaarlijks vegen, kunnen nog wél contact opnemen voor een afspraak. Wij houden je op de hoogte wanneer wij weer klanten aannemen.

Service Monteurs 32

Aan welke merken plegen wij onderhoud?

Wij plegen enkel en alleen onderhoud aan pelletkachels  van de volgende merken:

  • Nordic Fire
  • Rika
  • MCZ
  • Jotul
  • Jacobus

Een vrijblijvend onderhoudscontract

Het is mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten bij De Heide Smid. Dit houdt in dat wij jouw een jaar na de laatste onderhoudsafspraak zullen proberen te bellen met de mededeling dat het weer tijd is voor het jaarlijkse onderhoud aan je pelletkachel. Dit is compleet vrijblijvend. Je zit dus als klant nergens aan vast. Natuurlijk is het altijd mogelijk om zelf eerder dan wel later te bellen voor het maken van een afspraak.

Onderhoud aan je pelletkachel is belangrijk, omdat…

Door regelmatig onderhoud maak je gegarandeerd veilig gebruik van je pelletkachel. Tevens gaat je kachel aanzienlijk langer mee dan wanneer deze nooit onderhouden wordt. Tenslotte heb je minder kans op storingen aan de haard.

Mogelijke storingen die voorkomen worden door het onderhoud, is bijvoorbeeld het niet meer willen ontsteken. Dit kan komen doordat het toevoerkanaal verstopt raakt. Daarnaast kan door geringe onderhoud het ontstekingsmechanisme sneller kapotgaan.

Pelletkachels zijn ‘slimme’ machines. Veelal geeft het apparaat op het display zelf aan wanneer het tijd is voor grondig onderhoud. In dat geval is het ook verstandig om daadwerkelijk een afspraak in te plannen.

Zo gaan wij te werk

De servicemonteur voert tijdens de onderhoudsbeurt een volledige controle uit van de pelletkachel. Hierbij let hij voornamelijk op de beveiligingsonderdelen, de vijzel en het ontstekingsmechanisme. Vervolgens wordt de binnenzijde van de pelletkachel volledig gereinigd. Daarna worden de instellingen van de pelletkachel gecontroleerd. Tot slot wordt de ruit schoongemaakt.

Afspraak maken onderhoud pelletkachel

  • In het geval van tussentijdse onderhouds- en/of reparatiewerkzaamheden zullen wij voorrijkosten in rekening moeten brengen.
    Indien de afstand kleiner is dan 50 km bedraagt dit €50,-vanaf Halle, Duiven of Rietmolen. Indien de afstand groter is dan zijn de voorrijkosten tussen de 50 en 75km €100,-. Tussen de 75 en 100km €125,-. Boven de 100km prijs op aanvraag. Prijzen zijn inclusief BTW.

  • Prijswijzigingen voorbehouden.

  • Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met onze service coördinator via tel: 0314-631741

Algemene gegevens
Als u een bestaande klant bent kunnen wij uw gegevens van uw haard al vinden in ons systeem*
Gegevens van de haard
Dit kun je vinden op je type plaatje
Onderhoudspakket
Kies hierboven het onderhoudspakket waar de gashaard onder valt.
Voeg hierboven foto's toe van het typeplaatje. Het typeplaatje is belangrijk, daarmee kunnen wij zien welke specifieke kachel u heeft en kunnen wij u beter helpen. Het typeplaatje kunt u vinden achter het serviceluik, onder, achter of in de kachel.
Service Monteurs 26

Wat kun je zelf al doen

Naast het grote jaarlijkse onderhoud, zijn er tevens handelingen die je prima zelf kunt uitvoeren. Afhankelijk van jouw stookgedrag, gaat de voorkeur voor het kleine onderhoud naar wekelijks of dagelijks. Werkzaamheden waar je aan zou kunnen denken zijn: as wegzuigen, ruitje(s) schoonmaken, pelletreservoir bijvullen en eventueel het legen van de aslade.

Wij raden het aan om de grondigere reiniging door een erkend servicemonteur te laten uitvoeren. Pelletkachels en pelletketels zijn namelijk technisch ingewikkelde machines.