Skip to main

Xaralyn elektrische haarden

Een Xaralyn elektrische (LED) haard is een mooie en makkelijke oplossing om het effect van een open vuur te creëren. De haarden kunnen decoratief gebruikt worden maar hebben vaak ook een verwarmingsstand. De meeste haarden hebben verschillende licht- en warmte standen en zijn voorzien van een afstandsbediening.

Een elektrische haard heeft weinig tot geen onderhoud nodig waardoor ze in korte tijd enorm populair geworden zijn. Enkel de waterdamp haarden hebben één keer per jaar onderhoud nodig. Vervang hierbij de transducer en geniet weer een heel jaar lang zonder zorgen. De nieuwe generatie elektrische haarden van Xaralyn functioneert met zuinige LED lampen. Alle Xaralyn LED haarden verbruiken zo een minimum aan energie indien ze enkel als decoratiehaard worden gebruikt.

Dé reden om voor een Xaralyn elektrische haard te kiezen

Elektrische haarden van Xaralyn sluit je eenvoudig en direct aan op het lichtnet. Elektrische (LED) haarden creëren een vlambeeld door een combinatie van lampen met een draai-element. De waterdamp haarden van Xaralyn verdampen water en schijnen hier licht tegenaan. Hierdoor ontstaat een realistisch vlammenspel. Zo heb je wel de lusten en de sfeer van een vlambeeld, maar niet de lasten van een echte houtkachel. Geniet van vele voordelen met een elektrische sfeerhaard, zoals:

  • Een volledig regelbaar vlambeeld.
  • Afstandsbediening voor eenvoudig gebruik.
  • Eenvoudig te monteren, zolang er een stopcontact in de buurt is.
  • Lage verbruikskosten om voordelig te genieten van een sfeervol haardvuur.

Een elektrische haard geeft niet standaard warmte af. Xaralyn haarden zijn ontworpen als sfeerhaarden, er kan eventueel wel een bijverwarming ingezet worden. Het wordt echt gezien als bijverwarming en raden het daarom ook sterk af om een elektrische haard als hoofdverwarming te gebruiken.

Het model Xaralyn elektrische haard voor bij jouw in huis

De talloze haarden van Xaralyn zijn stuk voor stuk prachtig voor het oog. De Opti-Myst Cassette is een decoratieve elektrische inzethaard en gebruik je in combinatie met een schouw. Het water verdampt door een ultrasone verdamper, deze damp stijgt op en wordt opgelicht door ingebouwde lampen.

Enkele elektrische haarden van Xaralyn zijn ook geschikt als bijverwarming. De Xaralyn Trivero 180 smart is hier een goed voorbeeld van met zijn brede LED wandhaard die zorgt voor extra sfeer en warmte . De Trivero 180 is een lange, brede designhaard die eenvoudig is in het gebruik en levensecht vuurbeeld geeft. Door gebruik van de allerlaatste LED techniek en de bediening via het touchscreen of afstandsbediening, wordt de Trivero gezien als innovatief.

Ontdek de technieken van de Xaralyn elektrische haarden

Xaralyn is constant bezig met het verbeteren en vooral veiliger maken van de elektrische haarden. Daarvoor hebben ze het Clean Fire System opgericht. Xaralyn Clean Fire System biedt een breed scala aan decoratieve haarden. De haarden worden geproduceerd zonder uitstoot en met respect voor onze omgeving. Zonder schadelijke rookgassen is een rookkanaal niet nodig. Xaralyn biedt dus vele mogelijkheden voor woningen waar rookgasafvoer niet mogelijk of gewenst is.

Lees hier meer over de verschillende technieken in elektrische haarden

Kom langs voor advies, installatie en onderhoud

Onze collega’s zijn echte haardliefhebbers. Zij kunnen jou alles vertellen over de elektrische haarden van Xaralyn. Ben jij geïnteresseerd in een ander merk dan Xaralyn, zoals Element4, Faber of Dimplex? Onze haardliefhebbers adviseren jou graag welk merk het beste bij jouw woonstijl past. Maak een afspraak met één van onze specialisten in de showroom via de mail of bel direct naar 0314-631741.

Afspraak maken