Skip to main

Moderne of landelijke inbouw pelletkachel: welke stijl kies jij?

De stijl inbouw pelletkachel die jij kiest, zegt veel over jouw. Het beschrijft inrichting, wat ook direct jouw persoonlijkheid beschrijft. Een moderne pelletkachel bevat verschillende vormen. Daarbij heb je twee verschillende moderne stijlen: minimalistisch of over de top. Één ding waar je de moderne stijl altijd aan herkent zijn de strakke lijnen. De stijl landelijk, totaal anders dan modern, is een stijl die wij vaak tegenkomen. Met prachtige siersels, afrondingen en afwerkingen in het glas, is een landelijke inbouw pelletkachel iets om heerlijk bij te genieten. Welke inbouw pelletkachel heeft jouw voorkeur: modern of landelijk? Beide opties zijn prachtig én te vinden in onze showroom in Halle.

Een inbouw pelletkachel voor in de schouw

Is het tijd voor een renovatie van je schouw? Dan ben je bij De Heide Smid aan het goede adres. De schouw is namelijk een pronkstuk in jouw woonkamer, maar het is zonde als hier geen gebruik van wordt gemaakt. Inbouw pelletkachels worden veelal gekocht om de schouw te vullen en hier weer een echte eyecatcher van te maken. Een inbouw pelletkachel is eenvoudig te plaatsen en tevens te vervangen als jij al een pelletkachel ingebouwd hebt in de schouw. Het is mogelijk om je open haard in zijn geheel te vervangen voor een inbouw pelletkachel. Of plaats een inbouw pelletkachel in je bestaande schouw. Met zoveel mogelijkheden helpen onze adviseurs je graag de juiste keuze te maken!

De prijs van een inbouw pelletkachel

De prijzen inbouw pelletkachels lopen sterk uiteen, afhankelijk van het soort kachel die je kiest en de grootte van de installatie. Moet er bij de installatie een afvoerkanaal voor de rookgassen gemaakt worden, een schoorsteen geplaatst worden? Dan zullen de kosten hoger uitvallen dan als er al een rookkanaal en schoorsteen aanwezig is. De prijzen starten vaak bij ongeveer 3000 euro en kunnen oplopen tot zo’n 8000 euro. Benieuwd naar wat jij kwijt bent met de wensen voor jouw pelletkachel? Vraag dan eenvoudig een offerte aan of plan een adviesgesprek met één van onze adviseurs in.

Voor- en nadelen van een inbouw pelletkachel

Inbouw pelletkachels zijn verkrijgbaar met een grote of kleine ruit, met één raam aan de voorzijde of meerdere ramen voor prachtig zicht op het vuur. Een pelletkachel functioneert als elke andere haard, namelijk met de brandstof houtpellets die gelijkmatig verbranden. Net als elke kachel of haard, heeft een pelletkachel ook verschillende voor- en nadelen. Deze zetten we voor je op een rij.

Voordelen van een inbouw pelletkachel:

  • Vele verschillende soorten en maten;
  • Hij is ingebouwd, dus het rookkanaal is niet te zien;
  • Temperatuur eenvoudig te regelen;
  • Hoog rendement door elektrische bediening;
  • Betaalbaar;
  • Vlammen bijna niet te onderscheiden van een houtkachel;
  • Pelletkachels gebruiken (bijna) altijd stroom.

Nadelen van een inbouw pelletkachel

  • Er ontstaat fijnstof;
  • 10kW inbouw pelletkachel verbruikt per uur zo’n 2,5 kilogram pellets.

Kom langs voor advies en realisatie

Heb jij interesse in een inbouw pelletkachel? Maak jouw ontwerp werkelijkheid of laat onze specialisten jouw ideeën op papier zetten. Onze specialisten zorgen in het eerste adviesgesprek voor een helder beeld van jouw wensen. Met behulp van een aantal vragen en informatie over je huis maken wij al een geschikte selectie in haarden. Ga jij graag helemaal voorbereid op pad? Neem dan gelijk een aantal foto’s van jouw woning mee! De verkoper neemt vervolgens de situatie en het proces door met jou en, indien gewenst, ga je direct met de eerste gerichte offerte naar huis. Maak hier direct een afspraak!

Afspraak maken