Skip to main

Waarom kiezen voor een vrijstaande pelletkachel?

Ontdek de comfort van een vrijstaande pelletkachel en geniet op een duurzame manier van de warmte en sfeer van echt vuur. De meeste pelletkachels zijn vrijstaand, omdat vrijstaande pelletkachels overal in een woning geplaatst kunnen worden. Vrijstaande pelletkachels beschikken over een eigen uitlaatpijp en een ingebouwd hitteschild. Hierdoor kan de pelletkachel dicht tegen de muur aan staan. Natuurlijk is het van belang dat kachels op niet-brandbare ondergronden staan, denk hierbij aan bijvoorbeeld laminaat of tegels.

De voordelen van een vrijstaande pelletkachel

Een vrijstaande pelletkachel kent vele voordelen. Een pelletkachel brengt niet enkel warmte en sfeer in huis, maar heeft ook allerlei verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Bekijk hieronder alle voordelen.

  • Beschikbaar in allerlei designs, maten en stijlen.
  • Gebruiksvriendelijk.
  • Meeste modellen worden geleverd met afstandsbediening en elektrische ontsteking.
  • Veilig in gebruik.
  • Enkele pelletkachel hebben zelfs de mogelijkheid om op afstand bediend te worden.
  • Beschikken over een externe luchttoevoer.

Soorten vrijstaande pelletkachels

Geïnteresseerd in een vrijstaande pelletkachel met een klassieke ronde vorm en slank design? Kijk dan niet verder dan de Rika Cosmo. Deze stille pelletkachel heeft een groot pelletreservoir en een modern touchdisplay. Tevens is de kachel ook zeer gebruiksvriendelijk.

Een lage, compacte en kwalitatieve pelletkachel vind je in de Nordic Fire Finn. De Finn lijkt op een sfeervolle houtkachel, aangezien deze gebaseerd is op de succesvolle houtkachel Fjord serie. Deze pelletkachel heeft een WiFi regeling om vanaf elke locatie de warmte te regelen via een mobiele app. Door de lage snelheid en het continu draaien van de vijzelmotor is het geluidsniveau van de pelletkachel minimaal.

Janco de Jong introduceert de eerste pelletkachel met een Nederlands design, de Jacobus 6 Pelletkachel. Hét nieuwste en grote pluspunt is de geluidsarme werking van de ventilatoren, waardoor de pelletkachel een minimum aan geluid produceert. Tevens is de Jacobus 6 uitgevoerd met een grote aslade onder de branderpot. Het legen van de aslade is hierdoor eens in de 2 á 3 weken nodig.

Jotul PF 500 onderscheidt zichzelf door zijn aparte, compacte vormen en door het gebruik van duurzame materialen. De stille Jotul PF 500 heeft een unieke techniek met een intrekbaar digitaal aanraakscherm dat de vorm van de inbouwkachel niet verstoort.

Van advies tot realisatie

Nieuwsgierig naar hoe onze vrijstaande pelletkachels er in de showroom uitzien? bij De Heide Smid en Wildenborg staan vele vrijstaande pelletkachels in de showroom, waar je deze kunt voelen en bewonderen. Kom langs in de showroom in Halle of Duiven en kom inspiratie opdoen. Wil jij zeker weten dat onze specialisten tijd hebben? Maak dan hier een afspraak voor een adviesgesprek. Onze specialisten zorgen in het eerste adviesgesprek voor een helder beeld van jouw wensen. Met behulp van een aantal vragen en informatie over je huis maken wij al een geschikte selectie in haarden. Ga jij graag helemaal voorbereid op pad? Neem dan gelijk een aantal foto’s van jouw woning mee! De verkoper neemt vervolgens de situatie en het proces door met jou en, indien gewenst, ga je direct met de eerste gerichte offerte naar huis.

Afspraak maken