Skip to main
DG Instyle 1000,

Inzethaarden hout

Open haard vervangen voor inzethaard

Een inzethaard op hout kan geplaatst worden in een bestaande schouw of als vervanging van een open haard dienen. Een inzethaard plaats je eenvoudig in een bestaande open haard en zorgt voor een veiligere manier van stoken. Tevens is een inzethaard van hout een moderne variant van de open haard. De kosten van het plaatsen van een inzethaard in een  open haard is ook nog eens voordeliger. Er hoeft niks gesloopt te worden bij het plaatsen van een inzethaard met hout, want deze zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Een inzethaard biedt meer warmte, sfeer en heeft minder houtblokken nodig dan bij een open haard.

Lees hier meer over je open haard vervangen voor een inzethaard

Voordelen van een inzethaard op hout

Een bestaande open haard heeft vaak al een prachtige schouw en is de ideale plek om te genieten van de kachel. Tijdens de koudere dagen wil je natuurlijk wel goed voorbereid zijn en de juiste kachel in huis hebben. Wat zijn de voordelen van een inzethaard met hout? Dat lees je hieronder.

  • Geeft veel warmte.
  • Creëert een knusse sfeer in huis.
  • Eenvoudig in gebruik.
  • Geeft weinig rommel.
  • Minder hout nodig.
  • Laat minder houtresten achter dan een open haard

Inzet houthaard

De inzet houthaard is ontwikkeld om geplaatst te worden in de stookopening van een bestaande open haard. Deze haard biedt namelijk dezelfde sfeer als een open haard, alleen dan met een veel hoger rendement. Er wordt tegenwoordig veel waarde gehecht aan milieuvriendelijkheid. In dat geval is een inzethaard een goede keuze. Uiteraard hebben wij een ruim aanbod aan deze inzethaarden. Bezoek eens onze vestigingen, waar je talloze (brandende) opstellingen van inzet houthaarden ter inspiratie kunt zien. Er is altijd wel een passend exemplaar voor in jouw interieur te vinden. Onze medewerkers adviseren je graag.

Onze collectie inzethaarden op hout

Altijd al een mooie en voordelige inzethaard op hout willen hebben die jouw interieur letterlijk en figuurlijk een warme uitstraling geeft? Dan vind je in onze collectie zeker een inzethaard die aan jouw wensen voldoet. Wat dacht je van ons aanbod van diverse typen moderne topmerken als Barbas inzethaarden of Dik Geurts inzethaarden.

De Dik Geurts Instyle 600V Next is een prachtig inzethaard en is te zien in onze showroom. Deze houtkachel is uitgerust met ventilatoren met als voordeel dat een ruimte sneller wordt verwarmd.

Kies jij liever voor het merk Barbas dan is de Barbas Evolux 100/45 een houtkachel waar je niet omheen kan. Met het minimalistische uiterlijk gecombineerd met een strak uitgesneden dubbel kader van 8 mm, is deze houtkachel architectonisch vormgegeven.

Alle inzethaarden van ons voldoen aan alle eisen van de laatste Eco Design regelgeving. Dit betekent dat het eenvoudiger is om efficiënter te stoken en een hoger rendement te behalen. Stook je houtkachel met behulp van de Zwitserse stookmethode. Met deze methode heb jij minder hout nodig, voor hetzelfde rendement. Tevens ontstaat er minder uitstoot, waar jij en je buren minder overlast van hebben .

Lees hier meer over de Zwitserse stookmethode

Van advies tot realisatie

Heb jij interesse in een inzethaard op hout ter vervanging van je open haard of gewoon in een geheel nieuw haardmeubel? Kom langs in onze showroom in Halle, Duiven of Rietmolen. Onze adviseurs nemen graag de tijd voor je. Zij vertellen in alle detail alles over onze houtkachels. Wil jij zekerheid dat onze adviseur alle tijd voor je heeft? Maak dan hier online even een afspraak.

Afspraak maken