Skip to main
2023/2024

Stookavonden

De Heide Smid organiseert ook dit jaar weer stookavonden in Halle, Duiven en Rietmolen. Wij organiseren het komende najaar en winter elke maand een stookavond in zowel Halle, Duiven en Rietmolen (Wildenborg). De koffie staat klaar vanaf 19.00 uur en de avond start om 19:30 en duurt tot ongeveer 21:00 uur. Na afloop kan er nagepraat worden onder het genot van een hapje en een drankje.

Iedereen kan zich aanmelden, ook als je geen klant bij ons bent. Het bijwonen van een stookavond kost niks, het is een extra service. Vul het onderstaande formulier in om je aan te melden voor één van de stookavonden van De Heide Smid. VOL=VOL!

Wildenborg 21

In het najaar organiseren wij weer gratis stookavonden, wilt je graag deelnemen aan een van de stookavonden. Vul hieronder het formulier in, in het najaar nemen we dan contact met u op om u voor een van de stookavonden aan te melden.

Aanmelden stookavonden najaar 2024

Vink hieronder aan op welke locatie u het liefste een stookavond wil bezoeken.

Inhoud stookavond

Tijdens deze stookavond wordt ingegaan op het stookgedrag van mensen en dan blijkt dat er nog veel verantwoordelijker en veiliger gestookt kan worden. Door vragen te beantwoorden zoals: welke kachel, welk rookkanaal, welk hout en hoe droog, maar vooral hoe gaat de stoker om met het vuur. In feite wordt mensen geleerd hoe je zo schoon mogelijk stookt en overlast vermijdt.

Enkele reacties van enthousiaste bezoekers op de stookavonden van afgelopen jaren:

”Heldere uitleg over stoken van houtsoorten, de driehoek (brandstof, zuurstof, temperatuur), vochtigheid van het hout (vochtmeter), algemeen gebruik van de kachel afgestemd op de kamer en stookbehoefte.”

”Enthousiaste medewerkers, de informatie was een mooie verdieping op mijn kennis.”

”Heldere informatie en tussendoor gelegenheid tot stellen van vragen.”

Online stookavond 2021

Afgelopen jaar was het helaas niet mogelijk om een stookavond de organiseren in een van onze showrooms. Daarom hebben wij een online stookavond uitgezonden via ons Facebook-kanaal in samenwerking met Angelique Krüger. Deze vind je terug op ons YouTube-kanaal!