Skip to main
Afhalen in Rietmolen

Carbid bestellen

Carbid is de laatste jaren weer zeer veel gevraagd tijdens oud en nieuw voor het carbidschieten. Vroeger deed men het om boze geesten te verjagen, maar tegenwoordig is het een teamsport te worden en draait het om wie de hardste knal kan veroorzaken. Door carbid in contact te brengen met water ontstaat er een chemische reactie waarbij acetyleengas vrijkomt. Dit gas is zeer explosief wat ervoor zorgt dat bij het schieten harde ontploffingen tot stand komen. De reactie die voortkomt uit de explosie is een mega knal en die knal is dus het ding waar carbidschieters nou zo op kicken.

Uiteraard heeft Wildenborg goede kwaliteit carbid ruim op voorraad. Carbid kan gekocht worden in onze winkel in Rietmolen of online besteld worden en afgehaald worden.

CARBID IS NIET OP TE HALEN IN DUIVEN!

Heide Smid Carbid2

Let op! Carbid is alleen af te halen in Halle en Rietmolen en kan niet verzonden worden!

CARBID IS NIET OP TE HALEN IN DUIVEN!

Carbid Stappen Tekengebied 1 (1)

Op de juiste manier carbid schieten?

1. Carbid in de melkbus stoppen
Allereerst wordt het carbid in de melkbus gestopt. Dit kan door de brokken los in de melkbus te doen, maar veiliger is om de brokken in een klein bakje te leggen en deze vervolgens in de melkbus te stoppen. Zo weet je zeker dat er geen restjes carbid in de melkbus blijven liggen nadat hij is afgeschoten. Hiermee voorkom je gevaarlijke situaties bij het opnieuw vullen.

2. Water toevoegen
Wanneer het bakje met carbid in de melkbus ligt, spuit je een klein beetje water over het carbid heen. Hierdoor komen de gassen vrij, die uiteindelijk zorgen voor de knal. Een tip is om een frisdrankfles te vullen met water en vervolgens een klein gaatje in de dop te prikken. Op deze manier zorg je ervoor dat je niet te veel water over het carbid spuit en hoef je niet met je arm de melkbus in om erbij te kunnen.

3. Bal op de melkbus
Nu het water zorgt voor het vrijkomen van de gassen, is het zaak om zo snel mogelijk een bal in de kop van de melkbus te stoppen. Zo kunnen de gassen niet ontsnappen en hoopt het zich op in de melkbus. Dit zorgt voor de nodige druk.

Carbid Stappen 02 (1)
Carbid Stappen 03 (1)

4. Schieten!
Nadat je 3 tot 4 minuten gewacht hebt, is het tijd om te schieten. Als het goed is heb je aan de achterkant van de melkbus een klein gaatje geboord. Houd hier een fakkel met vuur bij. Dit vuur zorgt ervoor dat het gas zal ontploffen, wat op zijn beurt weer zorgt voor druk die de bal uit de melkbus weg schiet.

5. Opnieuw beginnen
vervolgens begin je weer opnieuw. Haal het carbid uit de melkbus (let op! De brokken kunnen behoorlijk warm worden) en klop het losse carbid er af. Vervolgens stop je de brok weer terug en doe je er eventueel een nieuwe bij in. Hierna herhaal je het bovenstaande proces weer.