Skip to main

Verschillende technieken elektrische haarden

Er zijn verschillende soorten technieken met betrekking tot elektrische haarden. De drie belangrijkste technieken zijn: Waterdamp techniek, hologram techniek, LED-projectie techniek. Hieronder worden de verschillende technieken uitgelegd.

S50050 1050X700px 1 DRU Virtuo80 3

Waterdamp techniek

De elektrische haard bevat een watertank met vernevelaar. De vernevelaar zet het water om in waterdamp.  De waterdamp wordt door middel van een ventilator omhoog geblazen, hierdoor ontstaat een rookeffect.

De waterdamp wordt door LED lampjes verlicht, de verlichting zit in de cassette onder de houtset. Vaak is er ook nog een geluidsmodule ingebouwd met knisperende geluiden. De combinatie van waterdamp, LED verlichting en geluid zorgen voor een uniek vlammenbeeld.

Hologram techniek

Hologram haarden geven een prachtig realistisch vlammenbeeld. Bij hologram haarden wordt het vuur geprojecteerd met weerspiegeling door een speciaal holografisch scherm met behulp van software. Door het gebruik van speciale technieken lijkt het of de vlammen van de houtstammen afkomen. De weergave van de vlammen is van hoge kwaliteit door de hoge resolutie beelden die met hologram techniek gebruikt worden.

LED-Projectie

Deze techniek werkt eigenlijk net als een modern tv-scherm. Voorin de haard liggen eventueel nog wat houtblokken, maar achterin de haard wordt het vuur geprojecteerd op een LED-scherm. Het enige wat dus nodig is, is de kachel aansluiten op het stroomnetwerk en de haard aanzetten. Deze techniek is daarom uiterst duurzaam en heeft vrijwel geen onderhoud nodig.