Skip to main

Checklist bij aankoop van een haard of kachel

Er zijn ontzettend veel soorten en typen kachels verkrijgbaar. Of je nu met één druk op de knop het vuur wilt ontsteken of dat je echt in de weer wilt zijn met hout. Iedereen kan een haard of kachel vinden die perfect bij zijn wensen past.

De Heidesmid Halle 61

De aanschaf van een haard of kachel gaat niet over één nacht ijs en daarom is het belangrijk dat je nadenkt over wat je wilt en waarom. Wil je een kachel alleen voor de gezelligheid, of ook voor de warmte? Of ben je op zoek naar een duurzaam alternatief om je woning mee te verwarmen?

Naast de soort brandstof is ook het type kachel erg belangrijk. Wil je een vrijstaande kachel of wil je een ingebouwde haard met een meubel? Vergeet ook vooral je budget niet! Een inbouw gashaard met een op maat gemaakt meubel zal vaak meer budget eisen dan een vrijstaande houtkachel. Daarnaast moet een kachel niet alleen bij je persoonlijke wensen passen, maar ook bij je woonsituatie. Om een goede keuze te kunnen maken is de juiste voorlichting erg belangrijk.

Checklist bij aankoop van een haard of kachel

Als je de showroom bezoekt zal een haardenadviseur veel vragen voor je hebben. Het is daarom handig om thuis al na te denken over de onderstaande 10 punten en zo je wensen voor een haard of kachel op een rij te zetten.

  1. Waarom wil je een haard? (Bijv. voor sfeer, warmte of beide)

  2. Naar welke brandstof gaat je voorkeur uit?

  3. Naar welk model gaat je voorkeur uit? (Bijv. vrijstaand of inbouw)

  4. Wat voor type kachel past bij jouw interieur?

  5. Waar komt de kachel te staan?

  6. Wat is je budget?

  7. Wat zijn de afmetingen van de woning?

  8. Hoe is de woning geïsoleerd?

  9. Heb je foto's van de binnen- en buitenzijde van de woning?

  10. Wat is de afstand tot de buren?

Wil je meer weten?

Wil je advies welke kachel geschikt is voor jou? Maak een afspraak in een van onze showrooms in Halle, Duiven of Rietmolen onze adviseurs vertellen je graag meer over de verschillende mogelijkheden.

De Heidesmid Halle 55