Skip to main
24-04-2020 Tuinhaarden

De top 5 tuinhaarden van verkoper Richard Hendriksen!

Onze collega's genieten ook buiten werktijd van een warm en gezellig vuurtje. In het voorjaar en in de zomer het liefste buiten. Verkoper Richard Hendriksen vertelt vandaag zijn persoonlijke top 5 buitenhaarden en de voordelen van de door hem gekozen kachels.

Haardstel 5 Delig69,49
Richard Haard 450X374

1. Reny Quaruba XL 4-zijdig

"Als ik aan een buitenhaard denk, is dat er in eerste instantie een die brandt op hout. In dat geval kom ik uit bij het merk Reny. Hoewel ik de hele serie van Reny zeer sterk vind, heeft Reny Quaruba XL 4-zijdig mijn voorkeur. De voordelen van deze tuinhaard vind ik dat hij eenvoudig verrijdbaar is, je van vier zijden zicht hebt op het vuur en dat de kachel niet brandt zoals een vuurkorf vanwege de dichte verbrandingskamer. Zowel de verroeste als de zwarte versie is aantrekkelijk, maar dan kies ik toch voor de zwarte versie. Dit lijkt net iets strakker."

2. De Happy Cocooning Bowl Taupe

"Tuinhaarden op hout zijn leuk als je wat meer ruimte hebt rondom je huis. Woon je in een dorp of stad en wil je toch genieten van een vuur in je tuin, dan zou ik kiezen voor de Happy Cocooning Bowl Taupe. Het prettige aan deze haard vind ik dat je dankzij het open vuur een soort kampvuurgevoel krijgt. De ronde taupe versie versterkt dit nog meer. Dankzij het gas als brandstof, is de stankoverlast nihil en het aansteken van de haard eenvoudig. Waar je wel op moet letten met deze haarden, is dat je ze in de buitenlucht laat branden. Let dus op met dichte overkappingen en serres!"

Happy Cocooning Bowl Zwart Aangepast
Morso Forno Pizza Oven 4

3. Morso Forno

"Deze haard vind ik geweldig, omdat het een buitenhaard is die tegelijkertijd als pizzaoven kan dienen. Zijn unieke design zie je verder ook bij geen enkel ander merk terug. Tijdens de aanschaf van de Morso Forno heb je tal van opties als het aankomt op accessoires. Zo kan er een grote of kleine verrijdbare  buitentafel, een grill en/of een deurtje bij worden geleverd. Hierdoor creëer je een soort buitenkeuken idee met een tuinhaard."

4. Sunwood Marino

"De Sunwood Marino is, net als de Happy Cocooning, een buitenhaard op gas. Het verschil is dat hier de verbrandingskamer omringd wordt door glas en heeft hij een chiquer en strakker uiterlijk. Je moet er van houden, maar ik vind het zeker een mooie haard! Net als bij de Reny Quaruba XL heb je vanuit vier kanten zicht op het vuur en verplaats je de haard, met de 4 wielen, eenvoudig. De gasfles is op te bergen onder in de kachel. De Sunwood Marino is naar mijn mening een zeer kwalitatieve buitenhaard en zorgt voor sfeer tijdens de warme lente- en zomeravonden. Persoonlijk vind ik de zwarte versie het mooist, maar hij is in veel verschillende kleuren beschikbaar."

Sunwood Terrashaard 16221
Cj Hout Vrij Adventurer5 Sfeer5

5. Charlton & Jenrick GO Eco Adventurer 5

"Deze kleine tuinhaard van Charlton & Jenrick spreekt mij aan vanwege zijn compactheid en zijn mogelijkheden. Zo zit er aan de bovenkant van de kachel een ijzeren plaatje waar je heel eenvoudig een pan kan opwarmen. Dit geeft mij, net als de Morso Forno, een buitenkeuken idee. Ook bij deze kachel heb je veel opties, zoals een warmhoudplaat, een spatschild, een hittewerend schild of een veiligheidsrail. Hierdoor kun je de haard echt naar jouw persoonlijke smaak maken. Dat maakt het dat deze in mijn top 5 buitenhaarden komt."

Bekijk alle tuinhaarden in één van onze showrooms

Ben je na het lezen van dit artikel nu zelf ook geïnteresseerd in een van de bovenstaande of andere modellen tuinhaarden? Breng dan een bezoek aan een van onze showrooms in Halle, Duiven en Rietmolen! Onze verkopers helpen jou daar graag verder met de zoektocht naar een geschikte buitenkachel.