Skip to main

Een elektrische haard als roomdivider

Je hebt een (grote) ruimte in huis, die lastig in te richten is. Je kunt dan overwegen om een roomdivider te plaatsen. Hiermee kun je de ruimte verdelen en creëer je als het ware twee afzonderlijke ruimtes. Zou dat kunnen met een elektrische haard in 2023? We leggen het uit in dit artikel.

E Matrix MOOD 800 500 ST

Een elektrische haard als roomdivider, kan dat?

Elektrische haarden zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Zo heb je vrijstaande-, inzet-, doorkijk- en tunnelhaarden. Haarden die zeer geschikt zijn voor een roomdivider zijn de doorkijkhaarden.

Dit model kenmerkt zich door het vele glas. Zoals de naam dus al doet vermoeden, kun je door een elektrische doorkijkhaard heen kijken. Dat levert een zeer fraai beeld op en het maakt dit type haard uitermate geschikt als roomdivider! Vanuit beide ruimtes kun je genieten van het prachtige vlammenspel.

Een elektrische doorkijkhaard wordt vaak geplaatst als roomdivider, bijvoorbeeld tussen de keuken en woonkamer of de eetkamer en de woonkamer. Je kunt ervoor kiezen om de haard in het midden van een wand of schouw te laten plaatsen, zodat je vanuit zowel de voor- als achterkant door de haard heen kunt kijken. Het is ook mogelijk om de haard aan de zijkant van de wand of schouw te laten plaatsen. De haard heeft dan glas aan de voor-, achter- en zijkant.

Dit zijn de voordelen

Naast dat een elektrische doorkijkhaard een geweldige toevoeging is aan ieder interieur, heeft het plaatsen ervan als roomdivider nog een aantal voordelen, namelijk:

  • Je geniet vanuit beide ruimtes van het vlammenspel.

  • Het geeft een optisch ruimer effect aan de totale ruimte.

  • Je kunt goed zien wat er aan de andere kant van de ruimte gebeurt.

  • Wanneer je ook een verwarmingselement toevoegt aan de haard, zal de warmte beter verspreid worden over beide ruimtes.

  • Je hebt geen rookkanaal nodig. Plug simpelweg de stekker van de elektrische haard in een geaard stopcontact en je bent klaar!

Faber E Matrix VERTICAL 800 1600 ST Campfire Wide 02

Zijn er ook nadelen?

Weinig. Er zijn mensen die ‘echte’ vlammen verkiezen boven de vlammen van een elektrische haard. De elektrische haarden van nu zijn echter uitstekend in staat om een zeer realistisch haardvuur na te bootsen. Een ander mogelijk nadeel zou kunnen zijn dat een elektrische haard geen typische houtgeur afgeeft.

Deze elektrische haarden komen in aanmerking

Overweeg je om een elektrische doorkijkhaard aan te schaffen? De volgende modellen zijn geschikt als roomdivider.

Met dit kennisbankartikel hopen we je nieuwe inzichten te hebben gegeven over elektrische haard als roomdivider. Toch kan het zo zijn dat je nog met wat vragen zit. Geen probleem! Bij De Heide Smid hebben we ervaren specialisten rondlopen die graag samen met jou de geschikte elektrische doorkijkhaard vinden.