Skip to main
20-11-2019 Houtkachels

HWAM - Autopilot

Alle houtkachels van HWAM zijn standaard uitgerust met de HWAM Autopilot. Dit is een systeem dat zorgt voor een goede verbranding. Wij leggen je uit hoe dit systeem werkt.

HWAM 3740M Miljø Style 15X15cm 300Ppi

Hoe werkt de HWAM Autopilot?

Bij een HWAM houtkachel met Autopilot bevindt zich een bimetaalveer in de kachel. Naarmate de temperatuur  in de verbrandingskamer stijgt en daalt, zal deze bimetaalveer uitzetten of samentrekken. Hierdoor regelt de houtkachel gedeeltelijk zelf de luchttoevoer. Wanneer het hout volop brandt, dan zal de bimetaalveer uitzetten en de luchttoevoer verminderen, waardoor de hoeveelheid warmte iets afneemt. 
Is het hout aan het uitbranden en daalt de temperatuur? Dan zal de bimetaalveer weer samentrekken en het nog aanwezige hout meer lucht geven, zodat deze harder brandt en weer meer warmte afgeeft. Hierdoor krijg je een gelijkmatige warmteafgifte van jouw houtkachel.

Voordelen van de HWAM Autopilot

  • Standaard op alle HWAM kachels
  • Bespaar 35 tot 40% op brandhout ten opzichte van een traditionele houtkachel
  • Goede verbranding
  • Lange brandduur
  • Automatische luchtregeling
  • Eenvoudig in te stellen en te gebruiken

HWAM SmartControl

Je kan ook kiezen voor een elektronisch systeem die jou eraan herinnert wanneer het tijd is om de houtkachel bij te vullen. In samenwerking met de Technische Universiteit van Denemarken ontwikkelde HWAM de SmartControl. De SmartControl zorgt voor een zo schoon mogelijke en milieuvriendelijke verbranding dat via handbediening niet te evenaren is.

Wil jij meer informatie over de HWAM Autopilot? Neem dan gerust contact met ons op of breng een bezoek aan één van onze showrooms. Zowel in Halle, Rietmolen als in Duiven staan HWAM kachels (brandend) opgesteld die zijn uitgerust met de Autopilot.