Skip to main

Onderhoud gashaarden en gevelkachels

Is jouw gashaard toe aan onderhoud? Dan ben je bij hier aan het juiste adres! Met een team van ervaren en toegewijde servicemonteurs zorgen wij ervoor dat jouw gashaard optimaal en naar behoren blijft branden.

Service Monteurs 01

Kosten voor het onderhoud

Bekijk hier de kosten voor de onderhoudspakketten.

Reparatie Schoorsteenvegenpagina (1)

Reparatie ter plekke

Document

Gediplomeerd personeel

Euro

Vaste prijzen

Wat houdt een onderhoudsbeurt in:

De servicemonteur voert een complete controle uit van de gashaard. Hij let hierbij vooral op de belangrijke onderdelen, zoals de thermokoppel, waakvlamleiding en ontstekingsmechanisme.

Verder voert de servicemonteur o.a. de volgende werkzaamheden uit:

  • Reinigen en stofvrij maken van binnenzijde;
  • Houtstammen en/of stenen stofvrij maken;
  • Ruit reinigen.

Een vrijblijvend onderhoudscontract

Het is mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Een jaar na de laatste onderhoudsafspraak bellen we dat het weer tijd is voor het jaarlijkse onderhoud aan je gashaard. Dit is compleet vrijblijvend en je zit als klant nergens aan vast. Natuurlijk is het altijd mogelijk om zelf eerder dan wel later te bellen voor het maken van een afspraak.

Wil je hiervan gebruikmaken? Vul het afspraakformulier onderaan deze pagina in met de gewenste frequentie.

Wat kun je zelf al doen

Er zijn een tweetal dingen die je zelf al kan ondernemen, zodat je optimaal van je gashaard blijft genieten. Allereerst is het reinigen van de ruit. Raadpleeg hierbij de handleiding van de fabrikant, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bij het schoonmaken kun je het beste gebruik maken van ruitenreiniger.

Het volgende is het vervangen van de batterij. Tijdens een onderhoudsbeurt doet onze servicemonteur dit voor je, maar het is tevens prima zelf uit te voeren. Batterijen die te lang blijven zitten kunnen namelijk gaan lekken. In deze video leggen wij je uit hoe je te werk gaat.

Onderhoud aan je gashaard is belangrijk.

Door regelmatig onderhoud maak je gegarandeerd veilig gebruik van je gashaard. Tevens gaat je gashaard aanzienlijk langer mee dan wanneer deze nooit onderhouden wordt. Tenslotte heb je minder kans op storingen aan de haard.

Door regelmatig onderhoud worden mogelijke storingen voorkomen, bijvoorbeeld het niet meer willen ontsteken. Dit kan komen doordat het ontstekingsmechanisme verstopt raakt. Daarnaast kan door geringe onderhoud de thermokoppel sneller kapotgaan.

IMG 2936

Zo gaan wij te werk

De servicemonteur voert tijdens de onderhoudsbeurt een volledige controle uit van de gashaard. Hij let hierbij voornamelijk op de belangrijkste onderdelen. Dit zijn onder andere de thermokoppel, de waakvlamleiding en het ontstekingsmechanisme. Vervolgens wordt de binnenzijde van de gashaard volledig gereinigd en mocht het nodig zijn worden ook de houtblokken nagekeken. Tot slot wordt de ruit schoongemaakt.

Mocht de monteur een onderdeel tegenkomen dat vervangen moet worden, overlegt hij dit altijd eerst met de klant en worden de bijkomende kosten voorgelegd. De klant heeft altijd de uiteindelijke keuze.

Een ervaren haarden- en kachelbedrijf

Wij zitten met onze showrooms gevestigd in Halle, Duiven en Rietmolen. Verdeeld over beide vestigingen staat een breed scala aan haarden en kachels van vrijwel alle bekende merken.

Met meer dan 50 werknemers en als erkend DE-bedrijf bieden wij het gehele traject aan, van aankoop, tot installatie en service & onderhoud.