Skip to main
05-04-2023 Pelletkachels

Top 3 beste pelletkachels. Als beste getest in 2023

Pelletkachels zijn ook in 2023 veel genoemd items binnen de haarden- en kachelbranche. Ook dit jaar is er weer gekozen voor de beste pelletkachel van 2023. We leggen graag uit welke pelletkachels en met welke redenen de beste pelletkachel is gekozen. Lees hieronder welke dé beste is van 2023, de top 3 van inbouw pelletkachel en de top 3 van CV pelletkachels van De Heide Smid.

In dit artikel worden de volgende vragen behandeld:

  • Wat is de beste pelletkachel van 2023?
  • Top 3 beste pelletkachels van De Heide Smid
  • Top 3 beste inbouw pelletkachels van De Heide Smid?
  • Top 3 beste CV pelletkachels van De Heide Smid
Store Speksteen JPG Interior Web

Wat is de beste pelletkachel van 2023?

Een pelletkachel lijkt een beetje op een houtkachel, alleen gebruik je pellets in plaats van blokken hout. Pellets zijn geperste houtkorrel. Met een pelletkachel kan je één ruimte verwarmen, meestal verwarmt men hier de woonkamer mee. Benieuwd wat de allerbeste pelletkachel volgens De Heide Smid is op dit moment? Lees dan snel verder.

Nordicfire Pellet Ilvar 7 29032022091122

Nordic Fire Ilvar 7

Met de populaire pelletkachel Ilvar 7 verwarmt je met gemak en comfort de woonkamer. De ventilator is in standen te regelen en zelfs volledig uitschakelbaar. Je geniet hierdoor van het prachtige vlameffect zonder concessies te doen in het vermogen. Het reservoir van de Ilvar 7 is ruim waardoor u lang stookt zonder bij te vullen.

Ilvar 7 Bronze Interior 1 450X338

Top 3 beste pelletkachels van De Heide Smid

Dé top 3 pelletkachels van De Heide Smid. Lees snel verder en kom het te weten. Al deze pelletkachels zijn ook nog ste bewonderen in onze showroom, dus ook in het echt te zien!

1. Nordic fire Ilvar 7

De Nordic Ilvar 7 staat verdiend op de eerste plaats van beste pelletkachels van De Heide Smid. Het mooiste vlammenspel en standaard WiFi regeling én volledig instelbaar naar wens. De ventilator heeft verschillende standen en is ook uit te schakelen. Daarnaast zorgt het automatische reinigende kantelrooster en ruime aslade ervoor dat je tot wel een maand kunt stoken! Met een vermogen van 7kW en een rendement van 92,5% is de Ilvar 7 uitermate geschikt om een ruimte heerlijk te verwarmen.

2. MCZ Ego Air Matic Core M+

De Ego is een hoogtechnisch toestel in een eenvoudig jasje. Deze robuuste, eenvoudig oogende pelletkachel heeft meer in zijn mars dan hij doet uitschijnen: zijn gietijzeren interieur zorgt voor een duurzame en mooie vlam. 

Core is een innovatieve pelletverbrandingstechnologie die gebaseerd is op het principe van de vergassing. De kachels die zijn uitgerust met de Core-technologie worden gekenmerkt door een absoluut spectaculair vlammenbeeld, een schonere ruit, een automatische reiniging, een snelle opstart en een laag elektriciteitsverbruik, en dat allemaal met een uitstoot die 55% onder de Europese limieten ligt.

MCZ Ego Air 2 05012023105401
Tjallmo Interior 6 2Mb 5

3. Nordic Fire Tjallmo

De pelletkachel Tjallmo is geheel opgebouwd uit mooi en sterk vormgegeven gietijzer. Erg compact en voorzien van een optionele bovenaansluiting waardoor deze ook in kleinere ruimtes goed past. Dankzij deze materialen én de hoge kwaliteitsonderdelen is de levensduur van de pelletkachel veel langer dan men gewend is bij een standaard pelletkachel.

De Tjallmo is een zeer bijzondere pelletkachel: De Tjallmo is een prachtig vormgegeven pelletkachel  waarbij men vanaf elke zijde een perfect zicht heeft dankzij de grote zijruiten.

Hrv Sienna Interior Web

Top 3 beste inbouw pelletkachels van De Heide Smid?

Tegenwoordig zijn ingebouwde pelletkachels modern en zeer gebruiksvriendelijk. De meeste haarden zijn uitgerust met een afstandsbediening. Ook bij een ingebouwde pelletkachel heb je pellets nodig in plaats van houtblokken.

1. Nordic Fire HRV Sienna

De Nordic Fire HRV Sienna  pelletkachel is bijna niet te onderscheiden van een normale inbouw gas- of houthaard. Het HRV Siena leveren we met een frameloze sierlijst of een smalle sierlijst. Deze pelletkachel stookt zuiniger, heeft een zeer hoog rendement van 93,3% en zijn de meest stille pelletkachels die er bestaan.

Sienna Beluchtingsvoorbeeld W1100 H500 Cp

2. Nordic Fire Sienna 3 zijdig

De Nordic Fire Sienna is een prachtige 3 zijdige inbouw pelletkachel. Het glas van deze pelletkachel bestaat uit één geheel, dat maakt dat het vlammenspel vanuit bijna alle posities zichtbaar is. De Sienna heeft een touch-afstandsbediening en standaard WiFi. Tevens heeft deze pelletkachel een hoog rendement van 90,7%.

3. Rika Interno

De Rika Interno is een prachtige inbouw pelletkachel. De Rika Interno is uitgerust met een ruimte ventilator voor een snellere warmteverspreiding. Met de Rika Firenet (optioneel) start en bedien je de pelletkachel, waar een wanneer je dat wilt. Het Rika Firenet is beschikbaar vanaf elke PC of mobiel. Met een rendement van 90,1% straalt deze pelletkachel een heerlijke warmte af.

Rika Pellet Inzet Interno Sfeer 21122018132637 E1680687323270
Hrv Viktor Interior 1

Top 3 beste CV pelletkachels van De Heide Smid

Een CV pelletkachel is een pelletkachel die jouw gehele huis kan verwarmen. Deze pelletkachel sluit je eenvoudig aan. Een CV pelletkachel zorgt niet alleen voor een heerlijke warmte in jouw gehele huis, maar ook voor een lagere gasrekening. De pelletkachels van Nordic Fire hebben de beste prijs- kwaliteitverhouding en beschikken over de laatste innovaties. Niet gek dus, dat de top 3 CV pelletkachels van De Heide Smid bestaan uit Nordic Fire CV pelletkachels.

1. Nordic Fire HRV Viktor

De Nordic Fire HRV Viktor heeft een moderne uitstraling, waarmee de radiatoren en vloerverwarming verwarmd kunnen worden. De HRV Viktor wordt geleverd met pomp, onderdrukbeveiliging, expansievat en temperatuurveiligheid. Deze CV pelletkachel bevat enkel een vuuraanzicht aan de voorzijde en heeft een rendement van 95,9%.

Wat Is Een Cv Pelletkachel 450X300

2. Nordic Fire HRV Torsby

De HRV Torsby is voorzien van een complete besturing. Zo heeft deze CV pelletkachel Torsby een handig display op de kachel en is voorzien van standaard WiFi. De overzichtelijke software zorgt dat de pelletkachel volledig naar wens is in te stellen. Met een rendement van 95.9% geeft deze pelletkachel zeer veel warmte af!

3. Nordic Fire HRV Sienna

De Nordic Fire HRV Sienna is bijna niet te onderscheiden van een normale kachel. De HRV Sienna kies je met een frameloze sierlijst of een smalle sierlijst. Tevens is het mogelijk om een handige vulklep voor de zijkant toe te voegen. Het rendement van deze pelletkachel is 93,3%, wat zorgt voor een heerlijke warmte in huis.

Nordic Fire HRV Sienna Sfeer 03112021085513