Skip to main
05-03-2021 Pelletkachels

Wat zijn de beste pellets voor mijn pelletkachel?

Een pelletkachel brandt logischerwijs op pellets. Maar ga je even zoeken op Google, dan zie je al snel heel veel verschillende soorten tegen uiteenlopende prijzen. Hoe weet je nou wat de juiste zijn en zit er überhaupt verschil in? Dan leggen wij je uit in dit artikel!

Halve Pallet Pellets

De beste pellets voor particulier gebruik

De beste pellets voor het gebruik binnenshuis zijn pellets waarop het EN-PLUS A1 label staat genoteerd. Dit houdt in dat de brandstof Europees gecertificeerd is en een bepaalde kwaliteit heeft. Veel merken die pellethaarden verkopen hebben genoteerd staan dat het verplicht is om deze soort pellets te gebruiken om aanspraak te blijven houden op garantie.

Waar bestaat de EN-PLUS A1 pellet uit?

Deze soort pellet is gegarandeerd 100% naaldhout zonder schors. Tevens is er geen gebruik gemaakt van chemische toevoegingen. Het is dus enkel en alleen samengeperst. Dit alles zorgt voor een zeer geringe hoeveelheid as (0.5 - 0.7%), een optimale verbranding, een hoog rendement. Kortom, met deze soort pellets haal je het maximale uit je product.

Halve Pallet Pellets (1)

Traceren waar het product vandaan komt

Op de voorkant van de zak staat een ID-Nummer. Deze is voorzien van twee letters en drie cijfers. Aan de letters kun je het land herkennen waar de brandstof gemaakt is. De drie cijfers staan voor de code die de leverancier heeft. Op deze manier kun je altijd terughalen waar het product vandaan komt.

Kenmerken van de EN-PLUS A1 pelletkorrel

✓ Europees gecertificeerd
✓ Behoud van garantie pelletkachel
✓ 100% naaldhout
✓ Geen chemische toevoegingen
✓ Zo schoon mogelijke verbranding
✓ Hoog rendement
✓ 0.5% - 0.7% as

Wat is er verder nog?

Naast de EN-PLUS A1 heb je tevens de A2 en B kwaliteitsnormen voor pelletkorrels.

A2 kwaliteitsnorm

✓ Asopbrengst van 1.5%
✓ Kan schors en lijm bevatten
✓ Geen zekerheid op garantie

B kwaliteitsnorm

✓ Enkel bedoeld voor industrieel gebruik
✓ Veel lagere eisen aan gesteld
✓ Kwaliteit dus niet gegarandeerd
✓ Absoluut niet voor particulier gebruik

Bestel je EN-PLUS A1 pelletkorrels bij De Heide Smid

De Heide Smid heeft al jarenlang naar alle tevredenheid een vaste leverancier van hoogwaardige en gecertificeerde pelletkorrels. Deze kun je eenvoudig bij ons online bestellen. Het is mogelijk om de zakken bij ons op te komen halen, of thuis te laten bezorgen.