Skip to main

Wij zijn erkend installateur

Een haard of kachel koop je niet elke dag. Daarom wil je natuurlijk wel met een deskundig bedrijf in zee gaan. Om jou als consument de zekerheid te bieden dat een bedrijf over de juiste kennis en kunde beschikt om haarden en kachels op een goede en veilige manier te installeren, heeft de Nederlandse Haarden en Kachelbranche enkele jaren geleden het initiatief genomen voor een officiële erkenningsregeling voor bedrijven die haarden en kachels installeren en onderhouden. Aan deze erkenningen kun je de betere bedrijven met vakbekwaam personeel herkennen. Hierdoor weet je zeker dat je met een deskundig bedrijf te maken hebt.

Stichting EVIS Erkenning Tekengebied 1

Stichting EVIS

Stichting EVIS, de onafhankelijke Stichting Erkenningsregelingen voor Installateurs van Sfeerverwarming, is verantwoordelijk voor het afgeven van de erkenningen. Elk jaar worden alle erkende bedrijven door Stichting EVIS opnieuw beoordeeld of zij nog aan de strenge eisen voor erkenning voldoen. Uitgevoerde of nog in aanbouw zijnde projecten van erkende bedrijven worden tussentijds steekproefsgewijs beoordeeld door speciaal opgeleide inspecteurs.

Erkenning voor houtgestookte toestellen

Wij beschikken over de benodigde vakbekwaamheid en outillage voor het installeren en onderhouden van houtgestookte toestellen.

Erkenning voor gasgestookte toestellen

Wij beschikken over de benodigde vakbekwaamheid en outillage voor het installeren en onderhouden van gasgestookte toestellen, inclusief de daarbij behorende gastechnische werkzaamheden.

Stichting EVIS Erkenning Tekengebied 1
DE Erkenning 02

DE-erkenning

Wij zijn ook DE-gecertificeerd (duurzame energie). De Europese Gemeenschap heeft in Richtlijn 2009/28 (de z.g. RES) bepaald dat er in de EU lidstaten een wetgeving moet komen die de opleiding en certificering van installateurs van bio-toestellen regelt. In de haarden- en kachelbranche betreft dit de houtgestookte toestellen. De Richtlijn gaat uit van het certificeren van installateurs, dus de man of vrouw die de geaccrediteerde vakopleiding heeft gevolgd. Deze personen worden opgenomen in een register dat namens de overheid, in samenwerking met de branches, wordt ingericht en bijgehouden.


Bedrijven die lid zijn van de Nederlandse Haarden en Kachelbranche voldoen reeds aan de eisen die gesteld worden aan de DE-erkende bedrijven. Alle leden van het NHK kunnen dan ook vrijwel moeiteloos over deze erkenning beschikken.


Op www.stichting-evis.nl kan je terugvinden of een bedrijf erkend is.

CO-Vrij certificering

We hebben het CO-vrij certificaat behaald, dit betekent dat wij gashaarden en -kachels mogen installeren, onderhouden en repareren. Een gecertificeerd bedrijf kun je herkennen aan het CO-vrij logo en is terug te vinden in het ‘register gasverbrandingsinstallaties’ op www.co-vrijregister.nl. De installateurs en monteurs van De Heide Smid hebben ook een (digitale) legitimatie bij zich waar ze mee aan kunnen tonen dat ze voor een gecertificeerd bedrijf werken en dat ze een gashaard of -kachel mogen installeren, onderhouden en repareren.

Lees meer: https://www.heidesmid.nl/kennisbank/co-vrij-certificering

Wat zijn de voordelen van een erkend bedrijf?

Schaf je een haard, kachel of ketel aan en laat je deze installeren door een erkend bedrijf, dan weet je dat:

✔ Dit aantoonbaar vakkundig gebeurt
✔ De installateur kennis heeft van de laatste ontwikkelingen
✔ Veiligheid altijd voorop staat
✔ De installateur het maximale haalt uit elke situatie en daarbij ondersteund wordt door de brancheorganisaties en de geschillenregeling.

Examen Vakopleiding NHK Heide Smid E1550666861609

Vakopleiding Installateur Haarden, Kachels en Rookkanalen

Onze monteurs en verkoopadviseurs hebben de Vakopleiding Installateur Haarden, Kachels en Rookkanalen van de Nederlandse Haarden en Kachelbranche gevolgd. Het doel van deze opleiding is om de vakkennis te verbeteren, wat bijdraagt aan een professionele installatie van de haarden en kachels. Deze vakopleiding is ook een vereiste om als bedrijf erkend te worden.

Een deel van onze monteurs en verkoopadviseurs tijdens een theorie-examen van de Vakopleiding Installateur Haarden, Kachels en Rookkanalen van de Nederlandse Haarden en Kachelbranche.