Skip to main
06-11-2018 Gashaarden

Bellfires - Type branders

In de gashaarden van Bellfires zitten dubbele branders. Bij een dubbele brander kan het vuur op twee verschillende vermogens branden. Zo kun je in de winter op vol vermogen stoken, maar kan er in het voor- en najaar gekozen worden om een brander uit te schakelen. Eén brander uitschakelen scheelt 40% in vermogen.

154 14818172260 768X441

Bij de MagniFire en Premium Fire branders zijn de branders voorzien van sfeerverlichting voor een extra gloei effect. Met de afstandsbediening is de lichtsterkte van de sfeerverlichting eenvoudig te regelen.

De soorten branders van Bellfires:

Bellfires – Line Fire brander

De Line Fire brander heeft voor en achter een rij vlammen. Als beide branders aan staan geef je extra diepte en sfeer aan het vlambeeld. In de spaarstand brandt alleen de voorste brander, maar dan wél over de volledige breedte van de haard. Met deze spaarstand bespaar je op gasverbruik en heb je minder warmteafgifte.

Zien hoe de Line Fire brandt? Bekijk hier de video.
De Line Fire is, naast aardgas, ook geschikt voor propaan.

Line Fire Bellfires
Center Fire Bellfires

Bellfires – Centre Fire brander

Bij de Centre Fire brander kan het vuurbeeld in de breedte geschakeld worden. Als beide branders aan staan geeft de gashaard een warm vuur over de volledige breedte van de haard. In de spaarstand brandt het vuur alleen in het midden van de haard. Hiermee bespaar je op gasverbruik en heb je minder warmteafgifte.

Zien hoe de Centre Fire brandt? Bekijk hier de video.
De Centre Fire is, naast aardgas, ook geschikt voor propaan.

Magni Fire Bellfires

Bellfires – MagniFire brander

De MagniFire brander heeft voor en achter een rij vlammen. Deze zijn trapsgewijs opgebouwd waardoor je een 3D vuurbeeld kunt creëren. In de spaarstand wordt de achterste brander uitgeschakeld. Met deze spaarstand bespaar je op gasverbruik en heb je minder warmteafgifte. De brander wordt standaard geleverd met sfeerverlichting. De sfeerverlichting kan met of zonder vlammen ingeschakeld worden.

Zien hoe de Magnifire brandt? Bekijk de video.
De Centre Fire is, naast aardgas, ook geschikt voor propaan.

Bellfires – Premium Fire brander

Bij de Premium Fire brander zijn er 3 branders in de houtstammen verwerkt, waardoor er dus ‘echt’ vuur uit het hout komt. Door de schakelbaarheid van de brander kun je besparen op je gasverbruik en heb je minder warmteafgifte. De brander wordt standaard geleverd met sfeerverlichting. De sfeerverlichting kan met of zonder vlammen ingeschakeld worden.

Zien hoe de Premium Fire brandt? Bekijk de video.
De Premium Fire is, naast aardgas, ook geschikt voor propaan.

Premium Fire Bellfires
Magniflow Bellfires

Bellfires MagniFire Flow brander

Bij de MagniFire Flow brander is de MagniFire brander volledig opnieuw opgebouwd. De MagniFire Flow is een getrapte brander met hoogteverschil, maar de branders zijn volledig weggewerkt in de houtstammenset. Hierbij varieert de brander in hoogte en diepte voor een maximaal vuurbeeld rondom. Om het gloeibed nog dynamischer te maken is gekozen voor extra verlichting. Deze verlichting is verdeeld over de volledige bodemplaat van de brander. Als de dubbele brander aan staat dan krijg je een mooi hoog vuur over de hele breedte. Wanneer alleen de enkele brander is ingeschakeld, concentreert het vuur zich in het midden en bespaar je op het gasverbruik.

Zien hoe de MagniFire Flow brandt? Bekijk de video.
De MagniFire Flow is, naast aardgas, ook geschikt voor propaan.