Skip to main

Inruilpremie oude haard en kachel

Je oude haard is geld waard!

Heb je een oude haard of kachel op gas, elektrisch, hout of pellets en ruil je deze in voor een nieuw efficiënt en zuinige moderne variant dan kun je tot wel €500 retour krijgen! We bespreken de volgende punten:

Whatsapp Image 2024 05 03 At 14.44.32 (2)
Nieuwe haard

Inruilcampagne

Op 1 juni start de de inruilcampagne om verouderde en slecht functionerende verbrandingstoestellen (haarden en kachels) en kanalen te vervangen voor nieuwe moderne haarden en kachels met kanalen die voldoen aan de wet- en regelgeving. De inruilactie geldt voor alle soorten toestellen, dus alle soorten brandstof.  Bij de inruil van een oude kachel of haard krijg je tot wel €500 retour.

De voordelen voor een nieuwe haard en kachel

Een moderne sfeervolle haard of kachel heeft verschillende voordelen:

Efficiënt

Moderne haarden en kachels zijn zeer efficiënt en kunnen een hoog rendement behalen. Een oude openhaard heeft een rendement van maximaal 15% er gaat veel warmte verloren en het brandhout vliegt erdoor. Daarentegen heeft een nieuwe hoog rendement houtkachel of haard een rendement van minimaal 75% en voldoet aan EcoDesign.

DG Vidar Triple Small Store

Besparen op brandstof

Of je nu een hout, pellet, elektrisch of gashaard hebt, een moderne efficiënte haard zorgt ervoor dat er minder hout, gas of elektriciteit verbruikt wordt. 

Lokaal verwarmen

Je verwarmt je ruimte alleen lokaal, dit zorgt voor een optimale en directe warmteverspreiding. Je hebt bijvoorbeeld een warmtepomp, met een lage basistemperatuur voor het verspreiden van warmte in huis. In Nederland komt het regelmatig voor dat de temperaturen schommelen, en kan het opeens een koude dag zijn. Met een warmtepomp of vloerverwarming kan het een aantal uur duren voordat je ruimte warmer is. Als je een haard of kachel hebt kun je deze aanzetten en is er direct warmte en sfeer in de ruimte.

Jotul F 373 Advance JT 00015

De voorwaarden

Wat is een oud toestel?

  • Een oude houtkachel met een laag rendement en een slechte verbranding
  • Een openhaard
  • Een oud rookkanaal

Waarvoor te vervangen?

De Heidesmid Halle 55

Meer informatie over de inruilcampagne

Onze experts staan in de showrooms voor je klaar, ze helpen je graag verder met zoektocht naar de juiste haard of kachel, denken met je mee en geven een eerlijk advies.