Skip to main

Nieuw: de Kalfire E-one 130!

Kalfire heeft een nieuw model elektrische haard op de markt gebracht: de Kalfire E-one 130. De E-one 130 is een inbouwhaard en is verkrijgbaar in een front, hoek en driezijdig model. We gaan in dit artikel uitleggen wat de E-one 130 modellen zo uniek maakt. - Techniek - Creëer je eigen vuur - Beleving - Gebruiksgemak - Duurzaamheid

Kalfire e-one 130s 1

Techniek

Tot op heden werden de vlammen van elektrische haarden gecreëerd door middel van verschillende technieken. De twee meest voorkomende zijn LED-projectie en waterdamp.

Hologramtechniek

Bij de Kalfire E-one wordt voor het eerst gebruik gemaakt van hologramtechnologie. Dit geeft een ongekend realistisch vlammenspel wat bij een elektrische haard nog nooit eerder vertoond is. De hologramprojectie wordt gedaan door middel van HD Flame Technology. De vlammen worden op keramische stammen geprojecteerd. Er kan gekozen worden uit een enkele (Single HD) of tegen meerprijs voor dubbele (Dual HD) vlammen projectie.

Atmos Heating

De 130 modellen kunnen optioneel van een verwarmingselement (Atmos Heating) voorzien worden. De Atmos Heating zorgt voor een prettige warmte die bijdraagt aan een optimale vuurbeleving.

Kalfire e-one closup
Kalfire E One 100F 09 20 LR 9

Creëer je eigen vuur

Dankzij de unieke innovatieve technieken kan het vlambeeld naar je eigen smaak en stemming samengesteld worden. Met behulp van de afstandsbediening kan de vlamhoogte, vlamdynamiek en de kleur van de vlammen worden gekozen. Verder kan ook de intensiteit van het gloedbed, het omgevingslicht en zelfs het geluid (soort en volume) naar wens ingesteld worden.

Beleving

De Kalfire E-One prikkelt de zintuigen, je voelt, ziet en hoort de haard. Het gloeiende hout, de zwevende vuurdeeltjes, het geluid van knisperend hout en de warmte maken de E-one uniek en geven een realistische sfeerbeleving. Het knisperende houtvuur is in te stellen in knisperend Pinewood(larikshout) en het veel rustiger Beechwood (beukenhout).

Gebruiksgemak

De E-one heeft veel voordelen en is gemakkelijk in gebruik. Zo heeft de haard geen rookkanaal of gasaansluiting nodig, een stopcontact is genoeg. Dit biedt vele mogelijkheden, je kunt de haard overal in je huis, appartement, restaurant, hotel etc. plaatsen.  Om het gebruiksgemak nog makkelijker te maken is optioneel een hotelschakelaar mogelijk.

Onderhoud

Door de volledige elektrische werking van de haard is de E-one eenvoudig te onderhouden. Je hoeft de haard niet schoon te maken (zoals bij een houtkachel). Je hebt geen asdeeltjes, dus geen jaarlijks onderhoud aan het rookkanaal en er hoeft geen reservoir bijgevuld te worden zoals bij een elektrische waterdamphaard.

Eenvoudige bediening

De E-One is eenvoudig te bedienen met de afstandsbediening. Dankzij de Live-Feedback worden de ingestelde functies direct in de haard geprojecteerd. Zo kun je live zien in de haard welke functies aan of uitstaan en hoe het vlammenspel is ingesteld.

Zero emission

De e-one werkt volledig elektrisch en maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen en heeft nul emissie (zero emission). Kalfire laat hiermee een trend zien op het gebied van innovatie, duurzaamheid en efficiëntie.

Laag energieverbruik

Het energieverbruik is laag: bij circa 110 Watt (exclusief de Atmos Heating) is de haard efficiënt in gebruik en daardoor vriendelijk voor het huishouden en milieu.