Stookavonden 2023/2024

In navolging van De Heide Smid* organiseert nu Wildenborg Haarden en Kachels ook stookavonden in Rietmolen. De stookavonden vinden plaats op donderdag 19 oktober, 23 november en 14 december.  Ben je verhinderd? Niet getreurd! Ook bij De Heide Smid worden het komende najaar en winter elke maand in zowel Halle als Duiven stookavonden georganiseerd. Klik hier om je voor deze stookavonden aan te melden. De koffie staat klaar vanaf 19.00 uur en de avond start om 19:30 en duurt tot 21:00 uur. Na afloop kan er nagepraat worden onder het genot van een hapje en een drankje.


Inhoud stookavond

Tijdens deze stookavond wordt ingegaan op het stookgedrag van mensen en dan blijkt dat er nog veel verantwoordelijker en veiliger gestookt kan worden. Door vragen te beantwoorden zoals: welke kachel, welk rookkanaal, welk hout en hoe droog, maar vooral hoe gaat de stoker om met het vuur. In feite wordt mensen geleerd hoe je zo schoon mogelijk stookt en overlast vermijdt.

Iedereen kan zich aanmelden, ook als je geen klant bij ons bent. Het bijwonen van een stookavond kost niks, het is een extra service. Vul via de blauwe button het formulier in om je aan te melden voor één van de stookavonden van Wildenborg Haarden en Kachels. VOL=VOL!

Enkele reacties van enthousiaste bezoekers op de stookavonden van afgelopen jaren bij De Heide Smid:

”Heldere uitleg over stoken van houtsoorten, de driehoek (brandstof, zuurstof, temperatuur), vochtigheid van het hout (vochtmeter), algemeen gebruik van de kachel afgestemd op de kamer en stookbehoefte.”

”Enthousiaste medewerkers, de informatie was een mooie verdieping op mijn kennis.”

”Heldere informatie en tussendoor gelegenheid tot stellen van vragen.”

Meld je hier aan voor de stookavonden

*Wildenborg Haarden en Kachels is onderdeel van De Heide Smid B.V.*